Bergvärme

bergvärme banner

Bergvärme

Bergvärme kräver störst investering men kan sänka uppvärmningskostnaderna med upp till 80 %. För att investeringen ska bli så lönsam som möjligt är rätt dimensionering viktig. Som oberoende återförsäljare hjälper vi dig i valet och ser till att du får en hög energibesparing över lång tid framöver.

Vi säljer bergvärmepumpar från dessa varumärken:

  • Låga priser genom stora inköp.
  • Oberoende. Ingen lösning är perfekt för alla. Vi hjälper dig välja.
  • Tryggt köp. Minst 2 års garanti på alla våra bergvärmelösningar.

Så här fungerar bergvärme

bergvärme-så-fungerar-det

En bergvärmepump hämtar värme som finns lagrad i berggrunden och grundvattnet. Det gör att effekten hos en bergvärmepump inte är beroende av temperaturen i utomhusluften såsom för luft vatten eller luft luft. Du får en jämn verkningsgrad hela över året även när det är som kallast.

För att ett bergvärmesystem ska fungera krävs att du har ett vattenburet uppvärmningssystem. Högst besparing får du som har ett stort energibehov. Beroende på val av pump betalar sig investeringen på 5-10 år. Samtidigt gör den långa livslängden och höga energibesparingen att en bergvärmeinstallation även kan höja husets värde.

Så väljer du rätt bergvärme

För att en investering i en bergvärmepump ska bli så lönsam som möjligt är det viktigt att utgå från din nuvarande energiförbrukning. Det är även viktigt att se till ditt behov av varmvatten. Även husets ålder och skick spelar in samt ifall det gjorts renoveringar såsom nya fönster och tilläggsisolering.

Att dimensioneringen blir rätt är avgörande. En bergvärmepump med för låg effekt kräver större mängd tillskotsel vilket minskar besparingen. En alltför stor dimensionerad bergvärmepump riskerar att gå ojämnt med minskad livslängd och energibesparing som följd. Vi på TechNorth Energilösningar AB hjälper dig att ta dina förutsättningar med i beräkningen.

Våra bergvärmelösningar

Vi erbjuder bergvärme från marknadens ledande tillverkare. Vi är oberoende vilket innebär att vi står fria att rekommendera den produkt som passar ditt behov bäst. Nedan kommer några av de varumärken vi erbjuder.

Nibe

Nibe har länge varit ledande på bergvärme. Med 10 års garanti och höga betyg i Energimyndighetens tester får du värme på lång sikt.

>> Nibe F-serien

Daikin

Daikin är nya på bergvärmemarknaden och erbjuder inverterstyrda värmepumpar som går jämnare än traditionella on-off system.

>> Bergvärme från Dakin

Alpha Innotec

Alpha Innotec är tysk kvalitet hela vägen. En bergvärmepump från Alpha Innotec ger dig en billig installation och en rad inbyggda smarta funktioner.

>> Alpha Innotec

Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning

Ingen värmepump är perfekt. En bra värmepumpsinvestering bygger på att hela husets förutsättningar tas med i beslutet och inte minst dina. Därför gör vi inga installationer utan att först ha träffat dig och gjort en teknisk genomgång. Vi är fristående och kan därför rekommendera den lösningen som passar dig bäst.

Full certifiering och egna installatörer

TechNorth Energilösningar AB är certifierade inom kyla och värme av Incert och är medlemmar i Kyl- och värmepumpsföretagen. Hos oss får du minst 6 års garanti och vi erbjuder även serviceavtal.

Vi kontaktar dig

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för råd och en offert.

Mitt namn (obligatoriskt)

Min Email (obligatoriskt)

Mitt telefonnummer

Ort

Ämne

Typ av installation

Meddelande

Mata in koden nedan - förhindrar spam
captcha

 

Åkersberga

Huvudkontor
Smedbyvägen 8
184 32 Åkersberga
Växel: +46 (0) 8 664 09 00
kontakt(at)tech-north.se

Stockholm

Lokalkontor
Torkel Knutssonsgatan 35
118 49 Stockholm
+46 (0) 8 664 09 00
kontakt(at)tech-north.se

Bergslagen/Västra Mälardalen

Lokalkontor
Tuna 10
731 13 Kolsva
+46 (0) 72 062 78 83
kontakt(at)tech-north.se