Luft-vattenvärmepump

Oberoende återförsäljare av luft-vattenvärmepumpar

När du väljer att värma ditt hus med hjälp av en värmepump så innebär det ett effektivt utnyttjande av solenergi. Solen har ju värmt luften, berget eller vattnet där värmepumpen hämtar värmen. Så oavsett variant så blir både du och miljön vinnare när du väljer att värma huset med hjälp av en värmepump.

Vi säljer luft-vattenvärmepumpar från dessa varumärken:

  • Rätt lösning – inga installationer utan en grundlig genomgång
  • Tryggt – Full certifiering och egna installatörer
  • Skräddarsytt – Stort utbud av modeller

 

Så här fungerar det

En luft vatten värmepump utvinner värme från utomhusluften och har kapacitet att både klara behovet av värme och tappvarmvatten. Systemet fungerar för dig som värmer huset via vattenradiatorer.

Med en luft vatten värmepump får du en högre energibesparing än en luft/luft värmepump och en billigare lösning än bergvärme. Normalt sparar en luft vatten värmepump ca 65-70 % av dina uppvärmningskostnader.

En luft vattenvärmepumpen hämtar energi från utomhusluften. Detta gör att effektiviteten på systemet avgörs av temperaturen ute. Därför är dessa värmepumpar utrustad men en tillsatsvärmare för de dagar då temperaturen ute är för låg. Vid sådana tillfällen minskar besparingen.

Enkelt beskrivet går det till så här. Utedelen suger in uteluften som förs in i ett slutet system. I systemet finns ett köldmedium som förångas. Gasen som bildas komprimeras av en kompressor. På så sätt höjs temperaturen och värmen kan via en kondensor överföras till husets vattenburna värmesystem. Köldmediet kondenseras och processen upprepas.

Vanliga frågor om luft-vattenvärmepumpar

Du bör väga investeringskostnaden mot ditt uppvärmningsbehov. I ett litet hushåll med låg förbrukning blir det kanske svårt att tjäna in det du betalat för en luft vatten värmepump. Tänk även på ditt nuvarande värmesystem huset. En luft vatten värmepump kräver ett vattenburet system

Fundera också över i vilket tidsperspektiv du vill tjäna in din investering, vill du ha igen investeringen på tre år eller längre tid? Tänk även igenom vilka önskemål och tekniska möjligheter du har gällande installationen (exempelvis var pumpen kan placeras).

Hur räknar jag ut hur stor effekt jag behöver?

På Energimyndighetens hemsida http://energimyndigheten.se/sv/ finns schabloner som kan hjälpa dig att beräkna din energiförbrukning. Du måste även ta hänsyn till husets isolering, om fönster har bytts ut och liknande renoveringar som kan spara in på energiförbrukningen i hushållet.

Vad avgör priset för en luft vatten värmepump?

En luft vatten-värmepump kostar mellan 85-110 000 beroende på vilken modell och kapacitet du väljer. En billigare pump håller sämre än en dyrare. En billigare pump är även mindre effektiv och ger en sämre komfort än de dyrare varianterna, men för ett mindre hushåll med låg förbrukning kan en dyrare pump vara en sämre investering.

Det som avgör kostnaden är vilken pump du har valt. Med en luft/värmepump tillkommer inte någon borrning som vid bergvärmeinstallation.

Kontakta oss för gratis rådgivning

Vi gör inga installationer utan en grundlig genomgång

Innan en optimal lösning för just ditt hushåll kan väljas ut och en installation kan ske är det ett måste att en kunnig person från Nortech Energi kommer och tittar på ditt hem och hjälper dig med ditt val. Inga installationer sker utan en grundlig teknisk genomgång och självklart är genomgången kostnadsfri.

Vi på Nortech kommer alltid och inspekterar ditt hus kostnadsfritt innan olika typer av lösningar föreslås, detta för att vara säker på att vi hittar en lösning som bäst tillgodoser just dina behov. Självklart tas dina önskemål och tankar med i beräkningen! Vi är inte bundna av en viss värmepumpstillverkare utan föreslår alltid den lösning som vi tror passar dig bäst.

Full certifiering och egna installatörer

Med egna installatörer, ett helhetsåtagande, 5 års helgaranti, full certifiering, full försäkring och konkurrenskraftiga priser är Nortech en bra lösning för dig som vill ha ett bra och hållbart resultat.

Ett innovativt teknik företag

Nortech energi har utsetts till DIs Årets gasellföretag 2006,2007,2008 för sitt goda arbete och har mer än tiodubblat omsättningen de senatse sju åren. Och inte att förglömma, vi håller vad vi lovar. Vi är punktliga och lovar ingenting vi inte vet att vi kan hålla.

Använd formuläret nedan så hjälper vi dig ta fram en skräddarsydd lösning för ditt uppvärmningsbehov.

Kostnadsfri rådgivning

Mitt namn (obligatoriskt)

Min Email (obligatoriskt)

Mitt telefonnummer

Ort

Ämne

Typ av installation

Meddelande

Mata in koden nedan - förhindrar spam
captcha

 

Åkersberga

Huvudkontor
Smedbyvägen 8
184 32 Åkersberga
Växel: +46 (0) 8 664 09 00
kontakt(at)tech-north.se

Stockholm

Lokalkontor
Torkel Knutssonsgatan 35
118 49 Stockholm
+46 (0) 8 664 09 00
kontakt(at)tech-north.se

Bergslagen/Västra Mälardalen

Lokalkontor
Tuna 10
731 13 Kolsva
+46 (0) 72 062 78 83
kontakt(at)tech-north.se